Officiële start van het Energie Klusteam Hardenberg

7 maanden geleden gepubliceerd

Het Energie Klusteam Hardenberg is op 27 september officieel van start gegaan. Dit team heeft als doel energiebesparende maatregelen aan te brengen in woningen waar de bewoners dat zelf niet kunnen. Deze hulp is gratis en omvat onder andere het plaatsen van tochtstrips, radiatorfolie en het aanbrengen van kitranden.

Gesprek tussen wethouder en klusteam

Wethouder Werner Ten Kate en Cees Naberman, manager Wonen bij Vechtdal Wonen, hebben met de klussers van het Energie Klusteam gesproken. Ze bespraken hoe ze inwoners en huurders kunnen helpen en praatten over de samenwerking met het Energieloket en de Energiecoaches.

Al vijftig klussen gedaan

Het Energie Klusteam is al aan de slag gegaan in woningen tijdens de oprichtingsperiode. Hierdoor weten de klussers nu goed wat belangrijk is en hoe het beste energie bespaard kan worden in veel woningen.

Aanmelden voor hulp

Als u wilt weten of het Energie Klusteam u kan helpen, dan kunt u zich aanmelden. Een Hoofdklusser zal eerst bekijken wat mogelijk is in uw huis en dit met u bespreken voordat het Klusteam aan de slag gaat.

Samenwerking

Het Energie Klusteam Hardenberg is een samenwerking tussen De Stuw, Vechtdal Wonen, Gemeente Hardenberg, Energieloket Hardenberg en Fixbrigade Nederland.

Het Energie Klusteam zoekt versterking

Het Energie Klusteam is op zoek naar extra versterking. Als u graag mensen helpt en het leuk vindt om kleine klussen in huis te doen, dan kan vrijwilligerswerk als klusser bij het Energie Klusteam goed bij u passen.